29-11-2022

De focus voor 2023; wendbaar blijven en investeren

Sinds begin oktober is het Management Team van Axero op volle sterkte. Met de aanstelling van Coen Weelink als Financieel Manager hebben we een fijne collega binnengehaald, met financiële kennis én jarenlange ervaring in de automotive branche. Kortom een mooie aanvulling op ons team. Samen leggen we nu de basis voor de internationale plannen voor de komende jaren.

Er zijn vier thema´s die als rode draad door deze plannen lopen; klantgedreven ondernemen, wendbaarheid, investeren in knowhow en procesoptimalisatie.

`Door de reorganisatie twee jaar geleden staat er nu een goed fundament dat we verder kunnen uitbouwen. Want als we willen groeien in de komende jaren zullen we moeten blijven investeren in onze klanten én in de kwaliteit en professionaliteit van onze mensen,´ zegt Coen. `Door verdere digitalisering kunnen we onze processen efficiënter inrichten met als doel verhoging van ons rendement op termijn. Daarnaast zal er continu de focus zijn op onze kosten en uitgaven en het verduurzamen van onze activiteiten.´

Vroeger lag de focus bij Axero op de massahandel van occasions. Tegenwoordig richten wij ons meer op unieke jonggebruikte voertuigen, modellen met de juiste opties en een goede kwaliteit.

`Op de Europese markt zien we een gigantische verschuiving van pure fossiele brandstof modellen naar plug-in hybride en elektrische modellen, zowel zakelijk als particulier.´zegt Kaj. `De fabrikant stuurt hier op en de vraag in de markt wordt ook steeds groter. Door de verplichte elektrificering van de nieuwe auto’s in 2035, betekent dit voor de autofabrikanten dat ze in een snel tempo moeten ontwikkelen. Meebewegen op deze ontwikkelingen in de markt is voor ons vanzelfsprekend. Want wendbaar blijven is noodzakelijk in de automotive branche.´

We willen ons blijven onderscheiden als professionele partners voor onze relaties. Aan de ene kant door middel van een digitaal, duurzaam en transparant proces. En aan de andere kant gaan we meer investeren in het persoonlijke contact zodat we goed in beeld hebben wat de markt vraagt. 

Kortom als pioniers blijven wij ook in 2023 ondernemen, maar wel met een weloverwogen focus op dat waar we goed in zijn; het internationaal inkopen en verkopen van jonggebruikte voertuigen.