20-08-2021

De trend zet door

Auto-import vrachtwagen

2021 is een jaar waarin de populariteit van occasions stijgt onder consumenten. In een vorig artikel was te lezen dat dit onder andere te maken had met het feit dat consumenten het openbaar vervoer op dit moment liever mijden. De verwachting was dat dit door zou zetten in aanloop naar de zomer en dat blijkt ook uit de cijfers. De grote vraag naar personenauto’s heeft geleidt tot een flinke groei van de import, zo meldt Automotive op basis van cijfers van Bovag en RDC. De cijfers liegen er niet om. Er zijn ruim 66 procent meer auto’s geïmporteerd, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt wel de kanttekening geplaatst dat vanwege de corona maatregelen de RDW-keuringsstation tijdelijk gesloten waren, waardoor de cijfers niet volledig vergelijkbaar zijn.

Hoe zit dat eruit wanneer we de cijfers van vorig jaar vergelijken met 2019? Dan kunnen we stellen dat in de eerste 7 maanden 3,5 zoveel elektrische en hybride auto’s zijn geïmporteerd, zo blijkt uit het artikel van Automotive. Er was ook sprake van een stijging bij benzine-occasions, maar liefst met een derde vergeleken met de eerste 7 maanden van 2019. De import van dieselauto’s daalde met een derde. 

Het blijft echter niet bij de import, ook de exportcijfers stegen dit jaar. Bovag meldt een recordaantal van 182 duizend geëxporteerde personenauto’s, een stijging van ruim 17 procent ten opzichte van 2020. Daarbij ging het met name om diesel -en benzineauto's.

Axero ontzorgt je graag op het gebied van auto-import en -export. Zoek je als autohandelaar een jonge auto waar weinig aan hoeft te gebeuren om hem door te kunnen verkopen? Dan is ons proces bij Axero interessant voor jou. Op het gebied van auto-export zijn we ook een vooraanstaande speler. Wij weten de juiste afzetmarkt te vinden en kunnen elke auto uitvoeren die je maar wilt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Of bekijk alvast onze voorraad online.