06-08-2021

Forse stijging in occasionprijzen

Auto's in showroom

Eerder dit jaar vertelden we al dat er sprake was van een grote stijging in de verkoop van occasions. In juli blijkt dat deze stijgende lijn nog verder wordt doorgezet, zo meldt Automotive Online op basis van een onderzoek van dataleverancier Autodata. De vraag blijft onveranderd hoog en aangezien het aanbod achterblijft, stijgen de occasionprijzen mee. Overigens niet van alle occasions: de vraagprijzen van elektrisch aangedreven auto’s blijven achter vergeleken met benzine, diesel en hybride. Een duidelijk verschil tussen de brandstofsoorten, al stijgt de populariteit van elektrische auto’s nog steeds.

Volgens dataleverancier Autodata is er sprake van een stijging van 2% ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bepalen ze op basis van de zogenaamde AOX, een opgestelde index voor occasionprijzen. Ze betitelen deze stijging als fors, de afgelopen maanden was hij namelijk nog nooit zo hoog. 

Als verkoper wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag ontvangen voor de auto’s uit jouw aanbod. Dat snappen wij als geen ander en daarom hebben wij ons gespecialiseerd in opbrengstmaximalisatie. Wij ontzorgen je in het verkoopproces door onze full-service dienstverlening. Door onze jarenlange ervaring, kennis uit de branche en uitgebreide netwerk zijn wij in staat om onze zakelijke klanten te helpen. Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wil je alvast online bekijken wat ons aanbod is? Onder Voorraad vind je ons actuele aanbod en met een account in onze Axero Business Portal is het mogelijk om prijzen in te zien én occasions te reserveren.