24-09-2021

Voorspellen wordt steeds moeilijker

man op computer bij autodealer

De Europese automarkt krijgt steeds meer invloed op de Nederlandse markt. De import van personenauto’s is de afgelopen maanden flink gedaald, dit is deels toe te schrijven aan vakantie, maar ook wordt het steeds moeilijker geschikte auto’s in omringende landen te vinden. Ondanks dat er in eerste instantie genoeg auto’s op advertentieportals te vinden zijn is er duidelijk een nieuwe tendens: De professionele handel is soms al hetzelfde aan het bieden op auto’s als waarvoor ze te koop staan op internet. Daarmee lopen ze vooruit op verdere prijsstijgingen van occasions in binnen- en buitenland.

Dat de professionele autogroothandel dezelfde bedragen betaalt voor een auto als waarvoor deze op internet te koop staat kan betekenen dat de prijzen op internet nog niet voldoende zijn aangepast aan de marktsituatie.

De vooruitzichten zijn er niet makkelijker op geworden. Nieuwverkopen blijven lager, maar stabiliseren wel op zo’n 15-20% onder ‘gebruikelijk’. Het chiptekort wordt hier en daar opgelost door de standaarduitrusting aan te passen en bepaalde opties te schrappen.

Axero ontzorgt je graag op het gebied van auto-import. Zoek je als Dealer  een jonge auto waar weinig aan hoeft te gebeuren om hem door te kunnen verkopen? Wil je dat alles op importgebied geregeld wordt? Dan is ons proces bij Axero interessant voor jou. Op het gebied van auto-export zijn we ook een vooraanstaande speler. Wij weten de juiste afzetmarkt te vinden en kunnen elke auto uitvoeren die je maar wilt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Of bekijk alvast onze voorraad online.